My Bike Life Blog

Zoveel leuks weer mee mogen maken :-)


Home 2009/10 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022

The Bikes in my Life

2014

26-9 t/m 1-sept 2014

Harztour XXLweekend Braunlage

harztour 14

foto's >fotos kaart kaart routes > routes

Na vele moezel en Eifeltourtjes ,vonden m'n Matties het tijd voorwat anders en zo zijn we in Braunlage in de Harz terecht gekomen. Een leuk levendig plaatsje, gezellig terrasje en goede restaurantjes. We hebben weer fantastisch mooie routes gereden die ik na 't downloaden van motorvision.nl en kurvenkoenig.de enigszins aangepast heb. In Mágdesprung een karakterestiek leuk oud Machinemuseumpje bezocht en erg mooie plaatsjes zoals Stolberg, Goslar, Clausthal en Treseburg bekeken, zeker aanraders! Zaterdagavond in Braunlage kwamen we onverwachts op een knus soort dorpsfeestje terecht, waar we in gesprek raakte met Marcus "De Hollander", een super-enthousiaste-ondernemer in Braunlage. Hij heeft ons 's avonds op sleeptouw genomen, naar een gezellige tent, waar we een swingend topavondje hebben gehad. Zondags weer een superroute gereden.Precies op het punt waar sommige hem in konden korten terug naar het hotel en de rest nog een uurtjeverder konden sturen, reden we in een Politiefuik, controle... hilariteit alom, behalve voor Rene en Nicola die op de bon geslingerd werden, moet er welbij zeggen dat Die Polizei erg schappelijk was. Al met al weer een geweldig tour, super gereden, ook erg mazzel met het weer gehad, wel een paar buitjes over ons heen gehad, maar de voorspellingen waren vooraf veel minder rooskleurig geweest.

harztour 14

4 t/m 6 juli 2014

Bikers Classics Spa Francorchamps 2014

Image

Yes, weer een weekendje weg, deze keer naar Spa waar de Bikersclassics plaatsvinden. Omdat ik nogal erg aan de late kant was met reserveren was er geen stacaravan meer vrij, maar wel een tentplekje op camping L'eau Rouge, wat eigenlijk perfect was, de jongens in Robert's tent en ik de suite in zijn busje. Een hele tijd geleden dat ik gecampeerd had, erg leuk en enorm gezellig, lekker geBBQd en ook weer een enorm spannende wedstrijd gekeken. De bikersclassics vond ik meer dan geweldig, daar kan ik dagen rondsjouwen, zoveel moois te zien, geweldige entourage, fantastisch sfeertje. Jammer dat het weer niet helemaal meezat, maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al weer een fantastisch weekendje.

foto's >fotos

16 t/m 25 juni 2014

Triumph Tridays 2014

Image

foto's >fotos foto's >fotos

Na een heftige periode, gelukkig toch op pad. Met m'n Tijgertje volbepakt, rijden we tot Aken over de snelweg, waar na we via mooie binnenwegen in Britten aankomen. We wilden graag in "Zum Jungenwald" overnachten, hadden we goede ervaringen mee. Ontzettend geluk gehad, de eigenarenwaren er eigenlijk mee gestopt, maar omdat Duitsland voetbalde die avond, zijn ze voor één avondje nog open voor de dorpsbewoners en kunnen wij er overnachten. Nog een hele leuke avond gehad, Duitsland won met 4-0 van Portugal.'sAvonds nog lekker wandelingetje gemaakt. De volgende dag heel mooi gereden door naar Uberlingen aan de Bodensee, waar we weer in de "Grune Baum" overnachten. Midden in het centrum.Mooi gezellig (wel erg toeristisch)plaatsje. Weer verder door naar Brixen im Thale "Haus Tirol" waar we voor 1800uur moeten zijn voor de WK-wedstrijd Nederland -Australie. Nou dat werd nog even heel spannend. Tijgertje kreeg kuren en stopte ermee. Wat een mazzel als je tourmatties techneuten zijn. We redden het allemaal net op tijd en Nederland wint met 3-2 Yes!!! De volgende dag door naar Neukirchen am Großvenediger voor de Triumph Tridays,wat eigenlijk Fourdays waren vanwege de extra feestdag. Dat was weer, zoals altijd, OnwijsGeweldig!! We verbleven bij Nicola en Marco in het appartement, ontzettend gezellig. Super stuntshows, fantastische bands, één groot feest. Een hoop bekenden van de voorgaande jaren ontmoet, heerlijk gedanst, mij lekker uitgeleefd. Ja was echt weer SuperTop! Maandags weer op terugreis. We rijden binnendoor via de Kuhtaisattel en de Hahnentenjoch, fantastisch mooi! Per ongeluk en eigenlijk van de route komen we in Gorisried terecht, waar we op een fantastisch groot scherm Nederland-Chili kunnen kijken en Yes.. ook deze winnen we met 2-0.. Weer een feestavondje. De volgende dag een stuk snelweg.Nicola en Marcorijden vanaf hier naar huis in Bonn en wij rijdenverder nog mooi binnendoor naar Zell aan de Moezel, waar we overnacht hebben. Vandaar mooie route naar de Nordschleife en daar bakkie gedaan. Tijgertje heeft ondanks de defecte dynamo het allemaal goed volbracht,Toppertje. Het was weer een fantastische vakantie,super weer, geweldig mooie tourtjes, leuke gezellige Topavonden, super Spannende gewonnen wedstrijden. Wat meer kan een mens wensen.

Image

maart 2014

Keulen - Gillenfeld

Image

De weersverwachtingen zijn super voor de komende dagen dus in plaats van een lastminute richting spaanse eilanden een paar dagen heerlijk sturen in de Eifel/Moezel, kan ik mooi m'n gave nieuwe helm testen. Zondag 30 mrt op weg naar Keulen waar ik met Marcus afgesproken heb. Fantastisch rijweer gehad. s'Avonds een heerlijke steak gegeten en de verdere avond in Papa Joe's JazzLokal doorgebracht, waar zoals als eigenlijk altijd een geweldige liveband speelde. Maandag 31 via een mooie route met oa een tussenstop in Monschau naar Gillenfeld, waar we 3 dagen in hotel Maar Perle verblijven. Echt een aanrader, mooie kamers, heerlijk uitgebreid ontbijt en diner en om compleet te kunnen relaxen uitgebreide wellness. Dinsdag, een ontzettend mooie route gereden, van het internet geplukt en hier en daar een beetje aangepast, was weer goed gelukt. s'Avonds een saunaatje en heerlijk gegeten in het hotel. Woensdag, alweer stralend hoogzomer weer, vandaag route richting Koblenz, die "Deutsches Dreieck" bewonderen. Donderdag, jammer.. alweer richting huis. Marcus en ik zijn een klein stukje met elkaar opgereden, waarna we ieder een andere kant op moesten. Ik heb nog mooi binnendoor via Monschau richting Eupen gereden. Nog een tussenstop gemaakt bij het indrukwekkende "Henri Chapelle American Cemetery and Memorial" daarna weer verder door naar huis.

foto's foto routes kaart